کوکایین مخدر پولدارها

زمان حدودی مطالعه ۱۹ دقیقه |آخرین بروزرسانی: ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ |انواع مواد مخدر

کوکایین چیست؟

کوکائین یک داروی روانگردان(تغییر دهنده ذهن) است که بر نحوه تفکر و رفتار افرادی که از آن استفاده می‌کنند تأثیر می‌گذارد. این محرک باعث تنفس تند، ضربان شدید و نامنظم قلب و افکار و اعمال غیر عادی در بدن می‌شود. کوکایین در حال حاضر به سه شکل در بازارهای خرید و فروش موجود است:
  • هیدروکلراید: یک پودر بلوری سفید با طعم تلخ و بی‌حس کننده است. هیدروکلراید غالباً با مواد دیگری مانند لاکتوز و گلوکز مخلوط شده تا قبل از فروش آن رقیق کنند.
  • Freebase: یک پودر سفید که از ناخالصی کمتری نسبت به هیدروکلراید برخوردار است.
  • ترک: یک نوع کریستال از رنگ سفید، خامه‌ای شفاف، صورتی رنگ یا زرد است که حاوی ناخالصی بیشتری نسبت به دو نوع دیگر است.

قیمت کوکایین چقدر است؟

قیمت کوکائین در اغلب نقاط دنیا بسیار بالا می‌باشد آمارها حاکی از آن است میانگین قیمت یک گرم آن از ۵۰ تا ۱۱۲ دلار در نوسان است. برای نمونه قیمت هر گرم کوکائین در در فنلاند ۱۱۲ دلار است. در انگلیس ۱۰۳ دلار و در ایالات متحده امریکا کمی ارزانتر و ۹۶ دلار است. در هلند و پرتغال به ترتیب ۵۶ و ۵۰ دلار می‌باشد که نسبت به سایر نقاط به جز کشورهای تولید کننده اصلی (پرو و شیلی) قیمتی ارزان‌تر دارد. با اینکه قیمت کوکائین بسیار بالاست ولی تخمین زده می‌شود که حدود ۱۸.۱ میلیون نفر در سراسر جهان به این ماده مخدر معتاد شده‌‌اند. بر اساس گزارش‌های جهانی روند تولید این ماده مخدر به سرعت در حال افزایش است و تولید آن در سال ۲۰۱۷ به بیشترین حد خود رسیده است. ولی باید این را نیز اذعان کنیم که مطابق با این افزایش تولید، مشتاقان مصرف آن نیز هر روز بیشتر می‌شوند.

انواع کوکائین

کراک کوکائین رایج ترین نوع کوکائین در جهان است. این ماده از کوکائین هیدروکلراید ساخته می شود که با نمک های اسیدی ترکیب می شود تا یک ماده کریستالی ایجاد شود. سپس این ماده کریستالی گرم می شود تا یک ماده جامد و شکننده به نام کراک ایجاد شود. کراک کوکائین بسیار اعتیاد آور است و می تواند عوارض جانبی جدی، از جمله مرگ، ایجاد کند.

کوکائین پایه از کوکائین هیدروکلراید نیز ساخته می شود. این ماده با استفاده از یک روش شیمیایی پیچیده تر از کراک کوکائین ساخته می شود. کوکائین پایه نیز بسیار اعتیاد آور است و می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند.

کوکائین هیدروکلراید و کوکائین کریستالی معمولاً استنشاق می شوند، تزریق می شوند یا جویده می شوند. استنشاق کوکائین سریع ترین راه برای احساس اثرات آن است. تزریق کوکائین نیز سریع عمل می کند، اما خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. جویدن کوکائین کندترین راه برای احساس اثرات آن است.

مواد تشکیل دهنده کوکائین

  • آلکالوئید کوکائین: ماده اصلی تشکیل دهنده کوکائین است.

  • مواد افزودنی: مواد افزودنی مختلفی ممکن است به کوکائین اضافه شوند، از جمله نشاسته، تالک، قند و شکر. این مواد افزودنی برای افزایش وزن کوکائین و بهبود ظاهر آن اضافه می شوند.

مواد افزودنی موجود در کوکائین می تواند خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد. به عنوان مثال، نشاسته می تواند باعث التهاب ریه شود. تالک می تواند باعث مشکلات تنفسی و پوستی شود. قند و شکر می توانند باعث مشکلات گوارشی شوند.

چرا کوکائین گران است؟

قیمت کوکائین به عنوان یک مواد مخدر در بازار جهانی تحت تأثیر چندین عامل است. این عوامل شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. تولید محدود: کوکائین اصلی‌ترین منبع آن از گیاه کوکا است. کشت و تولید این گیاه در کشورهای خاصی محدود است و قدرت تولید آن متاثر از شرایط جغرافیایی، اقلیمی، و قوانین محلی می‌شود.
  2. مناطق خاص تولید: گیاه کوکا به طور اصلی در مناطق خاصی مانند کلمبیا، پرو، و بولیویا رشد می‌کند. این مناطق ممکن است با مشکلات امنیتی، سیاسی، و اقتصادی مواجه باشند که تولید و توزیع کوکائین را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  3. تقاضا و قانون: تقاضای بالا برای کوکائین در بازار جهانی نیز به قیمت آن افزوده می‌شود. ممنوعیت قانونی کوکائین در بسیاری از کشورها، عملکرد در زمینه تهران و نقل و انتقال آن به صورت مخفیانه، همگی عواملی هستند که به افزایش قیمت کمک می‌کنند.
  4. فرآیند تولید زمینه‌ای: فرآیند استخراج و تصفیه کوکائین از گیاه کوکا یک فرآیند پیچیده و هزینه‌بر است. برخی از فناوری‌های پیشرفته برای تصفیه کوکائین ممکن است هزینه تولید را بیشتر کنند.
  5. ریسک‌های قانونی و امنیتی: تجارت کوکائین با خطرات زیادی از جمله تعقیب‌های قانونی و خطرات امنیتی همراه است. این عوامل نیز به افزایش قیمت کوکائین کمک می‌کنند.

ترکیب این عوامل باعث می‌شود که کوکائین به عنوان یکی از مواد مخدر گران باشد.

تاریخچه کوکائین

تاریخچه کوکائین به گذشته‌های دور بازمی‌گردد و با کشف گیاه کوکا در مناطق آندین در آمریکای جنوبی مرتبط است. در زیر، تاریخچه کوکائین به طول می‌انجامد:

۱. کشف گیاه کوکا:

  • در سال ۱۶۰۰، گروه‌های بومی آندین از گیاه کوکا که در آن زمان به عنوان یک گیاه مقدس مورد استفاده قرار می‌گرفت، استفاده می‌کردند. این گیاه اثرات انرژی‌زا و محافظتی داشت.

۲. استخراج کوکائین:

  • در سال ۱۸۶۰، شیمی‌دان آلمانی "آلبرت نیمان" موفق به استخراج کوکائین از گیاه کوکا شد. این ترکیب به دلیل ویژگی‌های درمانی و مسکنی‌اش مورد توجه قرار گرفت.

۳. استفاده پزشکی:

  • اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، کوکائین به عنوان یک مسکن و مخدر موضعی در پزشکی مورد استفاده قرار گرفت. از آن برای مواردی مانند بی‌هوشی موضعی و درمان برخی اختلالات تنفسی استفاده می‌شد.

۴. استفاده در نوشیدنی‌ها:

  • در سال‌های ۱۸۸۰ و ۱۸۹۰، کوکائین به عنوان یک عنصر افزودنی به نوشیدنی‌های محبوب مانند نوشابه‌ها اضافه می‌شد. این مواد به عنوان یک انرژی‌زا جذاب بود.

۵. مصرف رفتاری:

  • در اوایل قرن بیستم، مصرف کوکائین به صورت مسئله‌ای اجتماعی و به عنوان یک ماده مخدر در جوامع شهری برجسته شد. این مصرف به تدریج به یک مشکل اجتماعی و بهداشتی تبدیل شد.

۶. قانونی شدن و ممنوعیت:

  • به مرور زمان و با افزایش مشکلات مربوط به مصرف کوکائین، این ماده به شدت محدود و در بسیاری از کشورها ممنوع شد. مصرف کوکائین به عنوان یک ماده مخدر و اعتیادآور در حال حاضر باعث ایجاد مشکلات جدی در جوامع جهانی می‌شود.

تاکنون، کوکائین همچنان یک ماده مخدر غیرقانونی است و مصرف آن به دلیل تأثیرات جدی سلامتی و اجتماعی، با پیگردهای قانونی همراه است.

موارد مصرف کوکائین

افراد بومی در آمریکای جنوبی به دلایل مختلفی از جمله افزایش استقامت جسمی و کاهش اشتها، قرن هاست که در حال استفاده از برگ‌های درخت کوکا هستند. در اواسط قرن نوزدهم، کوکائین از برگ درخت کوکا جدا شده و به عنوان یک بی‌حس کننده موضعی و به عنوان یک تونیک در داروها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد. ولی در حال حاضر برخی از مردم برای احساس سرخوشی و رها کردن لحظه‌ای خود از مشکلات زندگی یا هر دلیل دیگری از این ماده مخدر استفاده می‌کنند که سبب معتاد شدن آنان به این ماده شده است. البته هستند برخی دیگر که از آن برای مقابله با فشارهای زندگی یا مشکلی مانند اضطراب یا افسردگی استفاده می‌کنند.

نشانه های مصرف کوکایین

اسنیف پودر کوکایین

روش مصرف کوکائین

کوکائین می تواند به روش های مختلفی مصرف شود، از جمله:

  • استنشاقی: این روش رایج ترین روش مصرف کوکائین است. کوکائین را می توان به صورت پودر یا کریستال استنشاق کرد. برای این کار، کوکائین را روی یک کاغذ نازک یا یک سکه قرار می دهند و سپس آن را از طریق بینی به داخل بدن می کشند.
  • تزریقی: این روش مصرف کوکائین خطرناک ترین روش است. کوکائین را می توان به صورت پودر یا کریستال تزریق کرد. برای این کار، کوکائین را با آب حل می کنند و سپس آن را به داخل رگ تزریق می کنند.
  • خوراکی: کوکائین را می توان به صورت پودر یا کریستال مصرف کرد. برای این کار، کوکائین را روی یک ماده غذایی می ریزند و سپس آن را می خورند.

نشانه‌های مصرف کوکائین

هنگامی که کوکائین استنشاق می‌شود، از طریق غشاهای داخل بینی به جریان خون وارد و جذب آن می‌شود و هنگامی که به صورت سیگار کشیده می‌شود، در لبه‌های داخل ریه‌ها جذب می‌شود و وقتی  تزریق می‌شود، مستقیماً وارد جریان خون خواهد شد. هرچند مقادیر کم آن می‌تواند احساس انرژی و اطمینان بیشتری به همراه داشته باشد، اما استفاده بیش از حد ​​ممکن است منجر به اعتیاد و وابستگی زندگی شما به این ماده شود.

کوکائین چه مدت در بدن می ماند؟

مدت زمان ماندگاری کوکائین در بدن به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • روش مصرف: کوکائین که به صورت خوراکی مصرف می شود، مدت زمان بیشتری نسبت به کوکائین که به صورت استنشاقی یا تزریقی مصرف می شود، در بدن باقی می ماند.
  • مقدار مصرف: هرچه مقدار مصرف کوکائین بیشتر باشد، مدت زمان ماندگاری آن در بدن نیز بیشتر خواهد بود.
  • دفعات مصرف: هرچه دفعات مصرف کوکائین بیشتر باشد، مدت زمان ماندگاری آن در بدن نیز بیشتر خواهد بود.

مدت زمان ماندگاری کوکائین در بدن

  • ادرار: کوکائین می تواند تا 3 روز در ادرار قابل تشخیص باشد.
  • خون: کوکائین می تواند تا 7 روز در خون قابل تشخیص باشد.
  • مو:  کوکائین می تواند تا 90 روز در مو قابل تشخیص باشد.

علایم و عوارض سوء مصرف کوکایین

استفاده مکرر از کوکائین ممکن است منجر به علائم روانی مانند احساس سوءظن به دیگران یا شنیدن صداهایی خیالی شود. با گذشت زمان، افرادی که کوکائین تنفس می‌کنند به بینی خود خسارات جبران ناپذیری وارد می‌کنند که امکان برگشت پذیری آن وجود ندارد. استفاده مداوم همچنین خطر ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد.

عوارض مصرف کوکائین برای مادران باردار

زنی که در دوران بارداری از این مخدر استفاده می‌کند ممکن است نوزادش به صورت زودرس به دنیا بیاید یا ممکن است کودک وزن کمی در هنگام تولد داشته باشد. استفاده مشترک از تجهیزات مصرف این ماده با عفونت‌ها و بیماری‌های ناشی از خون همراه است که ممکن است منجر به مشکلات قلب، ریه‌ها و کبد شود.

مصرف کوکائین در دوران بارداری می تواند عوارض جدی برای مادر و جنین داشته باشد. این عوارض عبارتند از:

عوارض برای مادر

  • افزایش خطر سقط جنین
  • افزایش خطر زایمان زودرس
  • افزایش خطر مرگ و میر مادر
  • افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا
  • افزایش خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری، عفونت های واژن و عفونت های تنفسی
  • افزایش خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و اختلالات روانی دیگر

عوارض برای جنین

  • افزایش خطر تولد نوزاد نارس
  • کاهش وزن هنگام تولد
  • مشکلات تنفسی
  • مشکلات قلبی
  • مشکلات عصبی
  • مشکلات رشدی
  • سندرم محرومیت نوزادی (NAS)

کوکائین چگونه بر مغز و بدن تاثیر می گذارد؟

کوکائین یک ماده مخدر محرک است که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد. این ماده با اتصال به گیرنده های دوپامین در مغز عمل می کند. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که نقش مهمی در کنترل حرکات، انگیزه و احساسات دارد.

کوکائین باعث افزایش سطح دوپامین در مغز می شود. این افزایش سطح دوپامین باعث ایجاد احساس سرخوشی، افزایش هوشیاری و انرژی می شود. همچنین می تواند باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون و دمای بدن شود.

اثرات کوکائین معمولاً طی چند دقیقه پس از مصرف شروع می شود و حدود 30 دقیقه تا چند ساعت طول می کشد.

اثرات کوکائین بر مغز

کوکائین می تواند اثرات مختلفی بر مغز داشته باشد، از جمله:

  • افزایش سطح دوپامین: همانطور که گفته شد، کوکائین باعث افزایش سطح دوپامین در مغز می شود. این افزایش سطح دوپامین باعث ایجاد احساس سرخوشی، افزایش هوشیاری و انرژی می شود.
  • کاهش بازجذب دوپامین: کوکائین می تواند باعث کاهش بازجذب دوپامین در مغز شود. این بدان معناست که دوپامین بیشتری در مغز باقی می ماند و می تواند اثرات خود را طولانی تر کند.
  • آسیب به سلول های عصبی: مصرف طولانی مدت کوکائین می تواند باعث آسیب به سلول های عصبی در مغز شود. این آسیب می تواند منجر به مشکلاتی مانند روان پریشی، افسردگی و زوال عقل شود.

اثرات کوکائین بر بدن

کوکائین می تواند اثرات مختلفی بر بدن داشته باشد، از جمله:

  • افزایش ضربان قلب: افزایش ضربان قلب می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، از جمله حمله قلبی و سکته مغزی، را افزایش دهد.
  • افزایش فشار خون: افزایش فشار خون نیز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.
  • افزایش دمای بدن: افزایش دمای بدن می تواند منجر به تب و تشنج شود.
  • آسیب به سیستم عصبی: مصرف طولانی مدت کوکائین می تواند باعث آسیب به سیستم عصبی شود. این آسیب می تواند منجر به مشکلاتی مانند تشنج، سکته مغزی و زوال عقل شود.

نشانه‌های مصرف کوکائین

این ماده مخدر باعث می‌شود ضربان قلب سریعتر شده و همچنین فشار خون را بالا می‌برد. علائم مصرف بیش از حد کوکایین شامل موارد زیر است:
  • نبض سریع و نامنظم
  • تنفس سریع یا قطع ناگهانی آن
  • داغی پوست و عرق شدید
  • سردرگمی و اضطراب
  • استفراغ
برخی از علائم قابل مشاهده سوء مصرف ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  • پودر سفید اطراف بینی یا حتی دهان
  • کاهش قابل توجه وزن
  • علائم سوختگی روی لب یا انگشتان
  • مشکلات مالی
  • سرقت یا فروش اموال شخصی
  • نوسانات خلقی
  • کاهش بهداشت شخصی
  • درگیر شدن در رفتارهای پرخطر

علائم فیزیکی و جسمی مصرف کوکایین

هنگامی که فرد این ماده مخدر را مصرف می‌کند، تغییرات جسمی در او ایجاد می‌شود. علائم جسمی مصرف کوکائین شامل موارد زیر است:
  • گشاد شدن حدقه چشم
  • آبریزش بینی
  • خونریزی بینی
  • خشن شدن صدا
  • سردرد
  • دل درد
  • لرزیدن
  • حالت تهوع
  • کاهش وزن قابل توجه
  • ناتوانی جنسی
  • جایگزین کوکائین
 

ترک کوکایین

درمان‌هایی که برای ترک کوکائین موثر است شامل موارد زیر است:
  • گفتگو درمانی: مانند روش درمان شناختی رفتاری (CBT) به شما در درک اعتیاد و تغییر افکار و رفتار کمک می‌کند. این روش به عنوان بخشی از یک پروسه درمانی توسط مشاور متخصص در کمپ خصوصی ترک اعتیاد ارائه می‌شود.
  • زوج درمانی: در صورتی که فرد متاهل باشد ممکن است از شریک زندگی او در جهت درمان فرد بهره گیری شود.
  • پاداش: ممکن است بخاطر اینکه شخص در درمان اعتیاد تلاش کرده و موفق شده است خود را از عادت به این ماده پاک کند، پاداش‌هایی به او داده شود.

بر خلاف درمان هروئین، هیچ دارویی وجود ندارد که به عنوان جایگزین کوکائین، برای ترک اعتیاد و سایر محرک‌های آن استفاده شود. با این حال، ممکن است برای کمک به کاهش علائم ترک اعتیاد، مانند مشکلات خواب و مشکلات روحی روانی، داروهایی به شما پیشنهاد شود. اینها اغلب به صورت کوتاه مدت مورد استفاده قرار می‌گیرند، زیرا استفاده طولانی مدت از داروهایی که به شما در خوابیدن کمک می‌کنند نیز می‌تواند به خودی خود اعتیاد آور باشند.

ترک کوکایین

تشخیص کوکائین اصل از تقلبی

صرف نظر از اینکه کوکائین فرم پودر یا سنگی داشته باشد رنگ آن سفید مایل به صورتی یا بژ است. برای استخراج این ماده مخدر معمولاً از حلالها یا اسید برای جدا کردن هیدروکلراید از برگ‌ها استفاده می‌شود. هیدروکلراید کوکائین سفید رنگ به به نظر می‌رسد. با این حال بسیاری از فروشندگان مواد مخدر برای افزایش سود خود به این ماده مواد مختلفی را اضافه می‌کنند. برای نمونه پودر تالک و یا ملین‌های کودک که به کوکائین اضافه می‌شوند رنگ سفید‌تری به آن می‌دهند. سایر مواد مانند پودر کافئین یا پروکائین می‌توانند رنگ این ماده را به میزان قابل توجهی تغییر دهند.

شکل و طعم و بوی کوکایین چگونه است؟

اضافه کردن هر چیزی به فرم پایه کوکائین باعث تغییر در ظاهر آن می‌شود. مهم‌تر از همه، این می‌تواند قدرت دارو و نحوه واکنش فرد را تغییر دهد. به طور کلی، این ماده رایحه‌‌ای خوشبو دارد، اما بوی فلز نیز می‌دهد. با توجه به میزان مواد شیمیایی و حلال‌هایی که اغلب در فرآیند استخراج آن استفاده می‌شود، میزان بوی فلزی آن نیز متغیر است. این ماده طعم تلخی، شبیه به طعم تلخ عطرها یا چیزی شبیه آن دارد. دلیل اینکه فرد کوکائین را در دهان خود قرار می‌دهد، بررسی خلوص آن است و نه طعم کوکائین. به طور خاص، فرد هنگام بررسی خلوص، کوکائین را بر روی لثه‌های خود می‌مالد که اگر جعلی نباشد وقتی مقدار کمی از آن مالیده می‌شود خط لثه را بی‌حس می‌کند. با این حال، اگر کوکائین جعلی با یک ماده بی‌حس کننده ترکیب شده باشد، همان نتیجه کوکائین اصل را به همراه خواهد داشت.  

تشخیص کوکائین اصل از کوکایین تقلبی

مصرف همزمان کوکائین و الکل

کوکائین ممکن است شریک خوبی برای الکل به نظر برسد، اما در واقع می‌تواند خطرات زیادی را در هنگام ترکیب کوکائین با الکل برای شخص مصرف کننده ایجاد کند. گزارش شده است که خطر مرگ ناگهانی در این شرایط ۲۰ برابر بیشتر از مصرف کوکائین و الکل به صورت مجزا است. مصرف همزمان الکل و کوکائین می‌تواند به موارد زیر منجر شود:
  • افزایش غلظت خون
  • کاهش آگاهی ذهنی و درک فرد و سوزش پوست و بی‌حالی
  • از طرف دیگر، الکل با افزایش تاثیر روانشناختی کوکائین، باعث تقویت سرخوشی ناشی از مصرف آن می‌شود.

 

مصرف همزمان کوکایین و الکل

رفع خماری کوکائین چگونه است؟

خماری کوکائین یک دوره افسردگی، خستگی و تحریک پذیری است که پس از مصرف کوکائین رخ می دهد. این علائم معمولاً 24 تا 48 ساعت پس از مصرف کوکائین شروع می شوند و می توانند تا چند روز ادامه داشته باشند.

علائم خماری کوکائین عبارتند از:

  • خستگی
  • تحریک پذیری
  • افسردگی
  • اضطراب
  • بی اشتهایی
  • سردرد
  • مشکلات خواب
  • مشکلات تمرکز

در موارد شدید، خماری کوکائین می تواند منجر به روان پریشی، توهم و حتی تشنج شود.

بهترین راه رفع خماری کوکائین

بهترین راه رفع خماری کوکائین، درمان اعتیاد به کوکائین است. درمان اعتیاد به کوکائین می تواند به افراد کمک کند تا علائم خماری را مدیریت کنند و از بازگشت مصرف کوکائین جلوگیری کنند.

گزینه های درمانی برای اعتیاد به کوکائین عبارتند از:

  • درمان دارویی: داروهای مختلفی برای درمان اعتیاد به کوکائین وجود دارد. این داروها می توانند به کاهش علائم خماری و جلوگیری از بازگشت مصرف کوکائین کمک کنند.
  • درمان روانی: درمان روانی می تواند به افراد کمک کند تا با انگیزه های خود برای مصرف کوکائین مقابله کنند و مهارت های مقابله ای را برای مقابله با استرس و سایر چالش های زندگی بیاموزند.
  • درمان حمایتی: درمان حمایتی می تواند به افراد کمک کند تا از حمایت اجتماعی و عاطفی برخوردار شوند. این حمایت می تواند به افراد کمک کند تا در مسیر بهبودی خود باقی بمانند.

اگر شما یا یکی از عزیزانتان به کوکائین اعتیاد دارید، لطفاً برای کمک اقدام کنید. گزینه های درمانی زیادی برای اعتیاد به کوکائین وجود دارد و شما مجبور نیستید این مبارزه را به تنهایی انجام دهید.

کمپ ترک اعتیاد آوای میعاد رهایی با بهترین متخصصان به شما یا عزیزانتان کمک می کنند تا مواد مخدر را به طور کامل ترک کنید.

برای مشاوره رایگان می توانید با شماره 22290484-021 تماس بگیرید تا متخصصان شما را راهنمایی کنند.

فاز کوکایین چگونه است؟

فاز کوکائین

فاز کوکائین به دوره زمانی خاصی اشاره دارد که فرد پس از مصرف کوکائین آن را تجربه می‌کند. این فاز معمولاً شامل سه مرحله است:

  • فاز صعود: این مرحله معمولاً طی چند دقیقه پس از مصرف کوکائین شروع می‌شود و با احساس سرخوشی، انرژی و هوشیاری همراه است.
  • فاز قله: این مرحله معمولاً طی 30 تا 60 دقیقه پس از مصرف کوکائین شروع می‌شود و با احساس اوج لذت همراه است.
  • فاز فرود: این مرحله معمولاً طی 60 تا 90 دقیقه پس از مصرف کوکائین شروع می‌شود و با احساس خستگی، افسردگی و تحریک پذیری همراه است.

علائم فاز صعود کوکائین 

  • سرخوشی
  • انرژی
  • هوشیاری
  • تمرکز
  • کاهش اشتها
  • افزایش ضربان قلب و فشار خون
  • تعریق
  • گشادی مردمک چشم

علائم فاز قله کوکائین

  • اوج لذت
  • احساس قدرت و کنترل
  • افزایش اعتماد به نفس
  • کاهش خستگی
  • افزایش هوشیاری
  • افزایش تمرکز

علائم فاز فرود کوکائین

  • خستگی
  • افسردگی
  • تحریک پذیری
  • بی اشتهایی
  • سردرد
  • مشکلات خواب
  • مشکلات تمرکز

اثرات کوکائین

فرق کوکائین با تونی چیست؟

کوکائین و تونی هر دو داروهای محرک قوی هستند که از برگ‌های گیاه کوکا استخراج می‌شوند. با این حال، تفاوت‌های کلیدی بین این دو ماده وجود دارد.

کوکائین یک ماده سفید کریستالی است که معمولاً به صورت استنشاقی، تزریقی یا خوراکی مصرف می‌شود. این ماده با افزایش سطح دوپامین در مغز، باعث ایجاد احساس سرخوشی، انرژی و هوشیاری می‌شود.

تونی یک ترکیب از کوکائین و آمفتامین است. این ماده به صورت پودری یا دانه‌ای موجود است و معمولاً به صورت استنشاقی یا تزریقی مصرف می‌شود. تونی اثرات شدیدتری نسبت به کوکائین دارد و می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی‌تری شود.

تفاوت‌های کلیدی بین کوکائین و تونی عبارتند از:

  • فرم و روش مصرف: کوکائین معمولاً به صورت پودر یا کریستال مصرف می‌شود، در حالی که تونی معمولاً به صورت پودری یا دانه‌ای موجود است. کوکائین را می‌توان استنشاقی، تزریقی یا خوراکی مصرف کرد، در حالی که تونی معمولاً به صورت استنشاقی یا تزریقی مصرف می‌شود.
  • اثرات: کوکائین با افزایش سطح دوپامین در مغز، باعث ایجاد احساس سرخوشی، انرژی و هوشیاری می‌شود. تونی اثرات شدیدتری نسبت به کوکائین دارد و می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی‌تری شود.
  • عوارض جانبی: کوکائین می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی مانند اوردوز، مشکلات قلبی، سکته مغزی، مشکلات روانی، مشکلات تنفسی، مشکلات کلیوی و مشکلات کبدی شود. تونی اثرات شدیدتری نسبت به کوکائین دارد و می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی‌تری مانند اوردوز، مشکلات قلبی، سکته مغزی، مشکلات روانی، مشکلات تنفسی، مشکلات کلیوی و مشکلات کبدی شود.
  • اعتیاد: کوکائین و تونی هر دو مواد اعتیادآور هستند. افراد مبتلا به اعتیاد به کوکائین یا تونی ممکن است به مصرف مقادیر بالاتر و مکررتر این مواد نیاز داشته باشند تا همان اثرات را احساس کنند.

در صورت وجود هر گونه سوال یا درخواست مشاوره رایگان با متخصصین کمپ ترک اعتیاد آوای میعاد رهایی تماس بگیرید. ضمنا اگر تجربه ای در زمینه کوکائین دارید در کامنت ها به اشتراک بگذارید تا دوستانتان بتوانند از تجربیات شما استفاده کنند.

کوکائین بیس

کوکائین بیس، که با نام های "کراک" یا "فری بیس" نیز شناخته می شود، یک شکل خالص شده و غیر نمکی از کوکائین است. این ماده به صورت یک ماده جامد کریستالی سفید یا قهوه ای رنگ است که به راحتی ذوب می شود.

کوکائین بیس یا کوکائین پخته معمولاً به صورت استنشاقی مصرف می شود. این ماده می تواند به سرعت جذب جریان خون شود و اثرات آن طی چند دقیقه شروع می شود.

اثرات کوکائین بیس بسیار قوی تر از کوکائین هیدروکلراید است. این ماده می تواند باعث ایجاد احساس سرخوشی شدید، انرژی ناگهانی، افزایش هوشیاری، کاهش اشتها، افزایش ضربان قلب و افزایش فشار خون شود.

مصرف کوکائین بیس می تواند عوارض جانبی جدی، از جمله اعتیاد، مشکلات قلبی، مشکلات عصبی، مشکلات روانی و مرگ، ایجاد کند.

تفاوت کوکائین و کراک

کوکائین و کراک  هر دو از همان ماده مخدر اصلی به نام کوکائین ساخته می‌شوند، اما دارای تفاوت‌های مهمی در نحوه استفاده، فرآیند تولید، و اثرات جسمی و روانی هستند. در زیر به برخی از تفاوت‌ها اشاره شده است:

۱. فرآیند تولید:

  • کوکائین: کوکائین به عنوان یک پودر سفید استخراج و تصفیه می‌شود و به صورت پودر خوراکی یا برای تزیین سیگارها (کوکایین شکلاتی) مصرف می‌شود.
  • کراک: کراک با تلخ کردن کوکائین با مواد شیمیایی مختلف و سپس تشکیل دهنده‌های افزوده، به شکل یک ماده سفید و شکننده به نظر می‌آید.

۲. شکل فیزیکی:

  • کوکائین: در شکل پودر سفیدی به نظر می‌آید و معمولاً به صورت خوراکی یا در راهی غیر تنفسی مصرف می‌شود.
  • کراک: به شکل یک ماده سفید، شکننده و بلورین می‌آید که معمولاً در قالب گلوله‌های کوچک یا بلورهای شکسته فروخته می‌شود.

۳. روش‌های مصرف:

  • کوکائین: ممکن است به صورت خوراکی یا تزیین سیگار مصرف شود. همچنین می‌تواند به شکل پودر به کمک خوردن یا تنفس مصرف شود.
  • کراک: اغلب به صورت سیگار کراک یا "کرک" سوخته می‌شود. این مواد اغلب به عنوان "کراک راک" نیز شناخته می‌شوند.

۴. اثرات وابستگی:

  • کوکائین: مصرف کوکائین ممکن است ایجاد وابستگی فیزیکی و روانی کند و اثرات مخرب طولانی‌مدت داشته باشد.
  • کراک: به عنوان یک فرم به‌شدت مواد اعتیادآور کوکائین، ممکن است ایجاد وابستگی سریعتر و قوی‌تری داشته باشد.

۵. قیمت:

  • معمولاً، کراک به طور عمومی ارزان‌تر از کوکائین پودری است.

همهٔ این مطالب با اهمیتی بسیار انجام شده‌اند و مصرف هر دو نوع مواد مخدر با مشکلات جدی سلامتی و اجتماعی همراه است. همچنین، مصرف کوکائین و کراک اغلب با تبعات حقوقی همراه است و در بسیاری از کشورها و مناطق به عنوان فعالیت غیرقانونی محسوب می‌شود.

آیا از کوکائین برای بی حس کردن استفاده می کنند؟

بله، در گذشته از کوکائین برای بی حس کردن استفاده می شد. کوکائین یک ماده مخدر محرک است که می تواند باعث بی حسی موضعی شود. این ماده به طور طبیعی در برگ های گیاه کوکا یافت می شود.

در دهه های اولیه قرن بیستم، کوکائین به طور گسترده ای به عنوان یک بی حس کننده موضعی استفاده می شد. این ماده برای بی حس کردن چشم ها، بینی، دهان و گلو استفاده می شد.

با این حال، مشخص شد که کوکائین یک ماده مخدر بسیار اعتیادآور است. در سال 1914، کوکائین در ایالات متحده به عنوان یک ماده کنترل شده طبقه بندی شد.

در حال حاضر، کوکائین دیگر به عنوان یک بی حس کننده موضعی استفاده نمی شود. این ماده به دلیل خطر اعتیاد و عوارض جانبی، به عنوان یک داروی بی خطر در نظر گرفته نمی شود.

 

‌مطالب مرتبط