عامل اصلی اعتیاد چیست؟ 5 کار مهم بعد از ترک اعتیاد برای پاک ماندن

زمان حدودی مطالعه ۹ دقیقه |آخرین بروزرسانی: ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ |مقالات مفید برای درمان اعتیاد

عامل اصلی اعتیاد به مواد مخدر طبق یافته‌های علمی سال‌های اخیر، خلاء ایست که با مواد مخدر دنبال پر کردن آن خلاء در زندگی هستیم. از زندگی لذت نمیبریم، روابط خوبی نداریم، احساس قربانی بودن میکنیم، احساس پوچی میکنیم، چیزای بیشتری از زندگی میخوایمو و ... تحقیقات اخیر دانشمندان این حقیقت را به صورت تجربی نشان می دهد که در صفحه ی تحقیقات ترک اعتیاد نشان داده می شود. وقتی کسی از شرایط زندگی، روابط، خانواده‌ و به طور کلی حال خود در همه‌ی جنبه‌های زندگی راضی باشه، دیگه به مواد مخدر فکر هم نمیکنه! حتی اگه در خانه پر از مواد باشه!!  

 

این تحقیقاتی است که در سال‌های اخیر انجام شده و این نتایج قبل از این روشن نبوده. در این ویدیو به روشنی توضیح داده میشه که اگه زندگی خوب، و در اصل حال خوبی داشته باشیم، همه چی فرق میکنه. البته دونستن این خیلی مهمه که شرایط زندگی هر طوری هم باشه، به ما این توانایی داده شده که زندگی خیلی خوبی برای خودمون بسازیم و تسلیم شرایط نشیم. دانش خوب زندگی کردن و استفاده‌ از ذهن و مغز به شکلی سازنده در علوم مدرن از یافته‌های علمی جدید و یک نمونه‌ی فوق‌العاده از این آموزش‌ها توسط دکتر جو دیسپنزا که پیشگام دانش‌های مربوط به مغز، مثل عصب‌شناسی، همینطور مربوط به ژن‌ها و ژنتیک مثل  اپی‌ژنتیک است داخل سایت سفرققنوس در دوره‌ی بازسازی مغز هست که میتونید با یادگرفتن طرز کار مغز، ذهن و احساسات، خالق زندگی خودتون شوید، نه قربانی شرایطی که توش هستید.  

عامل اصلی اعتیاد چیست؟

اعتیاد یک بیماری پیچیده است که عوامل مختلفی می تواند در آن نقش داشته باشد. این عوامل عبارتند از:

  • عوامل ژنتیکی:   برخی از افراد به دلیل ژن های خود بیشتر در معرض ابتلا به اعتیاد هستند.
  • عوامل زیستی:   برخی از شرایط پزشکی مانند بیماری روانی یا آسیب مغزی می تواند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد.
  • عوامل محیطی:   عواملی مانند قرار گرفتن در معرض مواد مخدر در سنین پایین یا داشتن دوستان یا خانواده ای که از مواد مخدر استفاده می کنند می تواند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد.
  • عوامل روانی:   عواملی مانند استرس، اضطراب و افسردگی می تواند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد.

عوامل ژنتیکی

برخی از مطالعات نشان داده اند که ژنتیک می تواند تا 50 درصد خطر ابتلا به اعتیاد را تعیین کند. این بدان معناست که افراد با سابقه خانوادگی اعتیاد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

عوامل زیستی

برخی از شرایط پزشکی مانند بیماری روانی یا آسیب مغزی می تواند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد. به عنوان مثال، افراد مبتلا به افسردگی یا اضطراب ممکن است برای مقابله با علائم خود از مواد مخدر استفاده کنند. همچنین، افرادی که دچار آسیب مغزی شده اند ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به اعتیاد باشند.

عوامل محیطی

عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض مواد مخدر در سنین پایین یا داشتن دوستان یا خانواده ای که از مواد مخدر استفاده می کنند می تواند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد. به عنوان مثال، کودکانی که در معرض مواد مخدر در سنین پایین قرار می گیرند بیشتر احتمال دارد در بزرگسالی به این مواد وابسته شوند. همچنین، افرادی که دوستان یا خانواده ای دارند که از مواد مخدر استفاده می کنند بیشتر احتمال دارد خود نیز به این مواد وابسته شوند.

عوامل روانی

عامل اعتیاد

عوامل روانی مانند استرس، اضطراب و افسردگی می تواند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد. به عنوان مثال، افراد مبتلا به استرس یا اضطراب ممکن است از مواد مخدر برای مقابله با این احساسات استفاده کنند. همچنین، افرادی که دچار افسردگی هستند ممکن است از مواد مخدر برای بهبود خلق و خوی خود استفاده کنند.

عوامل اجتماعی

عوامل اجتماعی مانند فقر، بیکاری و دسترسی به مواد مخدر می تواند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد. به عنوان مثال، افراد فقیر یا بیکار بیشتر احتمال دارد به مواد مخدر روی آورند. همچنین، افرادی که به مواد مخدر دسترسی آسان دارند بیشتر احتمال دارد به این مواد وابسته شوند.

اعتیاد یک بیماری پیچیده است که عوامل مختلفی می تواند در آن نقش داشته باشد. شناسایی و درمان عوامل خطر می تواند به پیشگیری از اعتیاد یا کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند.

فقر در اعتیاد

برای مشاوره رایگان با کمپ ترک اعتیاد آوای میعاد رهایی تماس بگیرید.

021-26231821    021-26100813

آیا فقط قشر ضعیف جامعه درگیر اعتیاد می شوند؟

خیر، اعتیاد یک بیماری است که می تواند در هر طبقه اجتماعی رخ دهد. افراد از همه سطوح درآمد، تحصیلات و شغل ممکن است به مواد مخدر وابسته شوند.

برخی از عواملی که ممکن است خطر ابتلا به اعتیاد را در افراد فقیرتر افزایش دهد عبارتند از:

  • دسترسی آسان به مواد مخدر: مواد مخدر اغلب در مناطق فقیرنشین در دسترس تر هستند.
  • شرایط زندگی سخت: افراد فقیر ممکن است بیشتر در معرض استرس، اضطراب و افسردگی باشند که می تواند خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش دهد.
  • فقدان منابع حمایتی: افراد فقیر ممکن است دسترسی کمتری به منابع حمایتی مانند درمان و مشاوره داشته باشند.

با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که اعتیاد یک بیماری است که می تواند در هر کسی رخ دهد. افراد از همه سطوح درآمد، تحصیلات و شغل ممکن است به مواد مخدر وابسته شوند.

در اینجا برخی از آمار مربوط به اعتیاد در ایالات متحده آورده شده است:

  • حدود 20 میلیون نفر در ایالات متحده به مواد مخدر وابسته هستند.
  • حدود 10 درصد از آمریکایی ها در طول زندگی خود به مواد مخدر وابسته می شوند.
  • اعتیاد در همه سطوح درآمد، تحصیلات و شغل رخ می دهد.

اعتیاد یک بیماری جدی است که می تواند زندگی فرد را مختل کند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اعتیاد دست و پنجه نرم می کنید، با تماس با کمپ ترک اعتیاد آوای میعاد رهایی   و گرفتن مشاوره از آنها کمک بگیرید.

فقر در اعتیاد

۵ کار مهم که بعد از ترک اعتیاد باید انجام داد!

۱-بعد از ترک اعتیاد در برنامه های ترک اعتیاد دراز مدت شرکت کنید

مانند یک بیماری مزمن، بهبودی از اختلال مصرف مواد هم یک تغییر کوتاه مدت نیست. یک دارو یا یک ماه درمان اعتیاد، تضمینی برای اینکه شما شروع به مصرف دوباره نخواهید کرد نیست. برای یک نتیجه بهتر و درازمدت به راه کارهایی که برای جلوگیری از مصرف دوباره مطرح میشود نیاز دارید. باید با درمان برای مدت زمان کافی درگیر شوید و نیاز به حمایت مداوم دارد. مطالعات نشان داده که مشارکت در درمان به کاهش خطر مصرف دوباره کمک می کند. به عنوان مثال، یک مطالعه با بیش از یک هزار بیمار مبتلا به اختلال مواد نشان داد که بهبودی پایدار از مصرف مواد مخدر برای نه هفته مشارکت دائم گروهی، افزایش یافت. در بیمارانی که درمان با مراقبت و مشاوره گروهی به مدت کافی پس از ترک را داشتند میزان مصرف دوباره تا نود درصد کاهش داشته است.

۲-شناسایی و کنترل عوامل محرک مصرف مواد در شما

یک برنامه درمان خوب به شما می آموزد که چگونه عوامل تحریک شدن به مصرف را در زندگی خود تشخیص دهید. این ها چیزهایی هستند که شما بعد از ترک اعتیاد در مورد آن فکر می کنید، تمایل دارید و در نهایت از مواد مخدر یا الکل استفاده می کنید. عوامل محرک می تواند بسیار عمومی باشد، مانند افرادی که با شما ارتباط دارند و مصرف می کنند؛ این یکی از رایج ترین عواملی است که باعث می شود تقریبا همه مردم در بهبود خود دچار لغزش شوند. عوامل محرک میتوانندخاص نیز باشند و ممکن است افراد یا مکان های خاصی را شامل شوند. احساسات می تواند باعث شود، به ویژه اگر شما چندین بار یک ماده را به عنوان یک مکانیسم دفاعی در برابر احساسات ناراحت کننده  و شرایط سخت روحی و روانی استفاده کنید. جلسات درمانی ارائه شده در کمپ ترک اعتیاد می تواند به شما در شناسایی موانع دقیق شما کمک کند. یک درمانگر همچنین می تواند شما را در راه هایی برای مقابله با این عوامل تربیت کند، به طوری که اگر به چیزی یا کسی که باعث اشتیاق مصرف در شما می شود، چه کارهایی بکنید به مصرف دوباره ختم نشود.

۳-ساخت یک سبک زندگی جدید و سالم تر بعد از ترک اعتیاد

این یک فرایند دراز مدت است، اما هنگامی که شما برای ایجاد تغییرات شیوه زندگی کار می کنید، خطر ابتلا به مصرف را به مرور کاهش می دهید. تغییرات مثبت شامل یادگیری و استفاده از استراتژی های مقابله با استرس و سایر احساسات منفی، شناسایی و مدیریت بیماری های روانی و فعالیت های مثبت مانند ورزش، مدیتیشن و یا هنر است. به میزانی که شما بعد از ترک اعتیاد در زندگی خود سبک جدیدی را پیاده کنید که از آن لذت ببرید و به ورزش یا هنر و یا کار مورد علاقه ی خود بپردازید، روند بهبودی شما کامل تر و میل مصرف در شما کم کم به طور کامل از بین میرود و  شما از سبک جدید و سلامت زندگی خود لذت میبرید و خودتان دیگر هرگز حاضر به بازگشتن به زندگی قبلی نیستید. که تا رسیدن به این نقطه نیاز به تلاش و تعهد و همراهی شما با گروه های درمانی دارد. 

۴-بعد از ترک اعتیاد فقط زمانی که نیاز به دارو هست از دارو استفاده کنید

دارو برای اعتیاد

به عنوان تحقیق اعتیاد تحول یافته، داروهایی توسعه یافته است که می تواند بعضی از بیماران را کنترل کند و جایگزینی برای مواد باشند تا مدت کوتاهی فرد بتوانند رنج کمتری را متحمل شود. دارو هایی مانند متادون میتواند به گذراندن دوره ی درمان کمک کند اما باید زیر نظر درمان گر و مجموعه این اتفاق بیفتد چرا که همین دارو اگر به عنوان جایگزین مصرف شود و ادامه دار باشد خودش نوعی اعتیاد دیگر بوجود می آورد که فرد را دوباره اسیر میکند.

۵-به خانواده و افراد حامی و درمانگر خود اعتماد کنید تا مسیر را به سلامت طی کنید

جلسات گروهی در اعتیاد

بعد از ترک اعتیاد در جلسات گروهی ترک شرکت کنید و احساسات و افکار خود را جمع مطرح کنید، این موضوع باعث می شود ذهنتان از افکار خالی شود. هر قدر از زمان پاکی شما بگذرد شما وسوسه کمتری خواهید داشت. اما هر موقع که احساس غرور و پاک بودن شما فرا بگیرد، حتی بعد از چندین سال هم که باشد، باز هم احتمال مصرف در شما بوجود می آید. با افرادی که زمانی از پاک بودنشان گذشته صحبت کنید و از تجربیات آنها استفاده کنید. چون آنها مسیری که شما میخواهید بروید را به سلامت گذراندند و میتوانند تجربیات مفیدی در اختیارتان قرار دهند.

‌مطالب مرتبط