وبلاگ

نالتروکسان چیست و ترک اعتیاد با آن چگونه است؟


نالتروکسان چیست و ترک اعتیاد با آن چگونه است؟

نالتروکسان متعلق به طبقه‌‌ای از داروها است که به عنوان آنتاگونیست‌های مخدر شناخته می‌شوند. مکانیسم عمل این دارو در مغز به شکلی است که اثرات مواد مخدر را خنثی یا مسدود می‌کند. همچنین میل به مصرف مواد مخدر را کاهش می‌دهد. این دارو همچنین برای درمان سوء مصرف الکل استفاده می‌شود. نالتروکسان به افراد کمک می‌کند که مشروبات الکلی کمتری بنوشند یا کاملاً از نوشیدن آن را متوقف کنند.

انواع نالتروکسان

نالتروکسان از طریق دهان همراه با غذا یا به صورت جداگانه، معمولاً در دوزهای ۵۰ میلی گرمی و یک بار در روز یا طبق دستور پزشک مصرف می‌شود. البته این دارو به سه شکل قرص، آمپول و ایمپلنت تولید می‌شود ولی دسترسی به قرص نالتروکسان هم ساده‌تر و هم ارزان‌تر است.

۱. قرص

قرص نالتروکسان در زمانی که فرد بستری شده است استفاده می‌شود. و در حالت معمول بیمار روزی یک عدد قرص را از طریق دهان مصرف می‌کند. فرم قرص این دارو از سایر اشکال آن پرکاربرد‌تر است ولی چون باید در یک زمان مشخص و به صورت روزانه مصرف شود کمی کار را مشکل می‌کند. در این صورت که فرد مصرف دارو را فراموش کند احتمالا عوارض مصرف مواد مخدر باز می‌گردند.

۲. آمپول

استفاده از آمپول نالتروکسان برای ترک اعتیاد نیز رایج است و خیلی از مراکز ترک اعتیاد آن را تجویز می‌کنند. آمپول نالتروکسان که نام تجاری آن ویویترول (Vivitrol) است به صورت ماهیانه در عضله تزریق می‌شود. و عوارض خاصی ندارد به جز در مواردی که جای تزریق آمپول درد می‌کند یا پوست محل تزریق قرمز می‌شود که بعد از چند روز رفع می‌شود.

۳. ایمپلنت

جدیدترین روش مصرف داروی نالتروکسان استفاده از ایمپلنت آن است که در حال حاضر در اکثر کلینیک‌ها نیز استفاده می‌شود. برای این کار ابتدا پوست شما جراحی و سپس ایمپلنت کوچکی را در آن قرار می‌دهند. و دارو به آرامی طی ۲ الی ۶ ماه در بدن فرد بیمار آزاد می‌شود. از ویژگی‌های این روش استفاده طولانی مدت از دارو بدون نیاز به یادآوری روزانه است. علاوه بر این ایمپلنت این امکان را ایجاد می‌کند که همواره میزان معینی از دارو به بدن وارد شود. ایمپلنت نالتروکسون

ایمپلنت نالتروکسان

  مقدار دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی و نیاز فرد به درمان است. پزشک ممکن است درمان شما را با دوز کمتری شروع کند و شما را در برابر عوارض جانبی یا علائم ترک، قبل از افزایش دوز کنترل کند. در نظر داشته باشید این دارو را طبق دستورالعمل پزشک مصرف کنید. دوز خود را زیاد نکنید. به صورت مکرر آن را در یک روز مصرف نکنید یا مصرف آن را بدون تایید پزشک قطع نکنید.  

عوارض مصرف

بعد از مصرف نالتروکسان ممکن است شخص حالت تهوع، سردرد، سرگیجه، اضطراب، خستگی و مشکل خواب داشته باشد. در تعداد کمی از افراد ممکن است علائم خفیف ترک مواد مخدر مثل گرفتگی شکم، بی‌قراری، درد استخوان و مفاصل، درد عضلات و آبریزش بینی مشاهده شود. اگر هر یک از این موارد ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، سریعاً به پزشک یا داروساز خود خبر دهید. نالتروکسان به ندرت باعث بیماری جدی در کبد می‌شود. البته در صورت مصرف دوزهای بالاتر، خطر افزایش می‌یابد. توصیه می شود در مورد خطرات و فواید نالتروکسان با پزشک خود صحبت کنید. در صورت بروز علائم بیماری کبد بعد از مصرف این دارو فوراً آن را با پزشک خود در میان بگذارید. علائم بیماری کبدی بعد از مصرف این دارو شامل حالت تهوع، استفراغ مداوم، درد شدید معده/شکم، ادرار تیره، زرد شدن چشم و پوست می‌باشد. عوارض نالتروکسون

عوارض مصرف نالتروکسان

 

موارد احتیاط مصرف

قبل از مصرف نالتروکسان، در صورت حساسیت به پزشک یا داروساز خود بگویید. یا اگر آلرژی دیگری دارید این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعال کننده باشد، که می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک یا سایر مشکلات شود قبل از استفاده از این دارو، تاریخچه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز ارائه دهید. به خصوص در مورد نوع و میزان مصرف فعلی یا اخیرتان(در ۷ تا ۱۴ روز گذشته) از ماده مخدر (مانند مرفین، متادون، بوپرنورفین) و همچنین در صورت وجود بیماری زمینه‌ای مثل بیماری کلیوی و کبدی به پزشک خود اطلاع دهید. این دارو ممکن است باعث سرگیجه شما شود. مصرف الکل یا ماری جوانا(حشیش) همراه با  قرص نالتروکسان می‌تواند سرگیجه شما را شدیدتر کند. تا زمانی که سرگیجه شما رفع نشده است و خیالتان از خودتان راحت نشده رانندگی نکنید. همچنین از ابزار و ماشین آلات استفاده نکنید و از انجام هر کاری را که نیاز به هوشیاری دارد پرهیز کنید. در صورت استفاده از ماری جوانا(حشیش) با پزشک خود مشورت کنید.

سم زدایی با نالترکسون

نالتروکسان جهت جلوگیری از مصرف مجدد مواد مخدر در افرادی که اعتیاد دارند استفاده و تجویز می‌شود. نالتروکسان همچنین به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی کامل برای سوء مصرف مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر چند این دارو نباید برای افرادی که در حال حاضر مواد مخدری از جمله متادون مصرف می‌کنند، استفاده شود. متاسفانه انجام این کار می‌تواند باعث علائم ترک ناگهانی شده و در نتیجه احتمال مرگ فرد بسیار بالا می‌رود.  

ترک اعتیاد با نالتروکسان

پس از ترک اعتیاد با نالتروکسان، ممکن است شما نسبت به کاهش دوز آن حساس شوید، ولی در صورت پایین آوردن دوز دارو بدون مشورت دکتر خطر ابتلا به عوارض جانبی تهدیدآمیز افزایش می‌یابد و احتمال اینکه میل شما به مصرف مواد مخدر بالاتر رود بسیار زیاد است. این دارو اثرات مواد مخدر (از جمله هروئین) و مخدرهای مشابه را مسدود می‌کند. با این حال، مقدار زیادی هروئین یا دیگر مواد مخدر می‌توانند بر این مکانیسم غلبه کنند. اگر در تلاش هستید تا بر اثرات این دارو غلبه کنید و به مصرف مواد مخدر برگردید باید بدانید که این کاری بسیار خطرناک است و ممکن است باعث آسیب جدی به بدن، از دست دادن هوشیاری و حتی مرگ شود. اطمینان حاصل کنید که خطرات و مزایای استفاده از این دارو را کاملاً درک کرده و پذیرفته اید. باز هم تاکیید می کنیم دستورالعمل‌های پزشک خود را دنبال کنید.

نالترکسون و لاغری

از جمله عوارض جانبی نالتروکسان با دوز کم، کاهش وزن است که یک نفر می‌تواند از آن بهره مند شود. علیرغم اینکه نالترکسون در درجه اول برای درمان اعتیاد به مواد مخدر و الکل استفاده می‌شود، استفاده از آن در دوز‌هایی کم (LDN) به افراد چاق کمک می‌کند که وزن خود را پایین آورده و از مزایای آن بهره مند شوند. با این حال، این نکته را در نظر بگیرید که استفاده از نالتروکسان برای کاهش وزن بر روی تمام افراد به صورت یکسان عمل نمی‌کند و روی بعضی از بیماران موثرتر از سایرین عمل کند. نالتروکسان و لاغری

نالترکسون و لاغری

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر درباره ترک نالتروکسان با متخصصان کمپ ترک اعتیاد آوای میعاد رهایی تماس بگیرید. کمپ ترک اعتیاد آوای میعاد رهایی برای گسترش آگاهی همه جانبه‌ی مردم به شدت عزیز این مرز و بوم، مقالاتی ارزشمند را در مورد انواع مواد محرک و مخدر مانند ماریجوانا، ال‌ اس دی، ب۲، تریاک، شیشه، هرویین، ترامادول، کوکایین، بنزای، آلپرازولام، نالتروکسان، کتامین، متادون، ریتالین و سایر مواد مخدربه شما عزیزترین‌ها ارائه میدهد.    
اندکی صبر نمایید...